o-nas

Fuchs Petrolub AG

o-nas

Znamka, ki osvaja svet

FUCHS je vodilno mednarodno podjetje s celovito ponudbo olj in maziv ter specializiranih proizvodov za nišne trge. Med neodvisnimi družbami v panogi ima vodilni tržni delež na področju industrijskih maziv in z njimi povezanimi posebnimi mazivi.

Zgodovina

Podjetje Fuchs je bilo kot podjetje za uvoz in prodajo visokokvalitetnih rafinerijskih proizvodov ustanovljeno leta 1931 v Mannheimu v Nemčiji, kjer je sedež podjetja Fuchs Petrolub AG še danes. V obdobju po 2. svetovni vojni se je podjetje usmerilo na mednarodni trg, v širitev proizvodnega asortimana in strategijo prilagajanja individualnim potrebam strank. Dotlej družinsko podjetje se je leta 1972 preoblikovalo v delniško družbo, katere delnice danes kotirajo na borzah v Frankfurtu, Stuttgartu in Zürichu. V 90ih korporacija Fuchs vključuje že 80 podjetij po svetu, hkrati pa opušča oddelke, ki ne sodijo k Fuchsovem osnovnem proizvodnem programu – mazivom.

Globalna prisotnost

V Skupino Fuchs je po vsem svetu vključenih 82 podjetij, od tega 11 v Nemčiji, 37 drugje po Evropi, 8 v Severni in Latinski Ameriki in 26 v Azijsko-Pacifiški regiji. Skupina zaposluje 4200 ljudi, od tega kar osem odstotkov v raziskavah in razvoju.

Proizvodni program V Fuchsovi prodaji prevladujejo industrijska maziva in z njimi povezane posebnosti (60 %), medtem ko maziva za avtomotive in z njimi povezani proizvodi zavzemajo preostalih 40 odstotkov. Fuchsova posebnost je kratki cikel od razvoja do prodaje proizvoda, saj kar 70 odstotkov dohodkov je ustvarjenih s proizvodi, razvitimi pred manj kot petimi leti.

Odličnost

Fuchs nadpovprečne rezultate dosega z visoko usposobljenim in predanim timom strokovnih sodelavcev, obširno proizvodno linijo, tehnološko inovativnostjo in specializacijo, globalno prisotnostjo, neodvisnostjo matične družbe in veikim poudarkom na kupcih – poleg nakupa jim Fuchs omogoča tudi neprestano svetovanje o uporabi posazmenih izdelkov.

Okolje

Fuchs je svetovni pionir na področju ekološko prijaznih maziv in obdelovalnih tekočin. Kot vire za proizvodnjo biološko razgradljivih proizvodov Fuchs uporablja obnovljive vire. Blagovna znamka Planto združuje ekologijo in ekonomičnost.


FUCHS PETROLUB AG